Dr. Ahmet Hakan Yüksel

1974 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Kurtuluş semtinde çok dinli, çok kültürlü, keyifli ve özgür bir ortamda büyüdü. Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki tahsil hayatının ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin İktisat Bölümü’nde okumaya başladı. Bu yıllarda dönemin en büyük aracı kurumlarından birinde stajyer olarak işe başlayınca sermaye piyasalarının büyüsüne kapıldı. Hisse senetlerini, tahvilleri, bonoları ve para piyasalarını öğrenmeye çalışırken hatırı sayılır derecede sarsıcı bir buhranı Reuters ekranı karşısında bir İktisat öğrencisi olarak deneyimleme fırsatı buldu. Lisans eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde Uluslararası İşletmecilik (CPIM) Lisansüstü İhtisas Programı’nı tamamladı ve Toprak Menkul Kıymetler A.Ş.’nin Araştırma ve Kurumsal Finansman Bölümü’nde işe başladı. Bu arada İstanbul Üniversitesi’nde Örgütsel Davranış alanında yüksek lisans programına kaydoldu. O zaman diliminde bir finansçı olarak süren kariyerinde bu tercihi iş hayatını disiplinler arası bir bakış açısı ile yorumlayabilmesinin altyapısını kurdu.

Bir sonraki durağı ise Işıklar Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin Kurumsal Finansman Bölümü idi. Birçok halka arz projesinde yer aldı. Burada da biri uluslararası, diğeri ulusal düzeyde iki iktisadi ve mali buhranı, bu sefer bir sektör profesyoneli olarak deneyimledi. Bu kurumdaki son bir buçuk yılında şirketin bağlı bulunduğu Holding’in hem IFC ile hem de BDDK ile borç yapılandırma ve finansal rehabilitasyon çalışmalarını yürüten ekibe seçildi. Eşzamanlı olarak, uluslararası piyasaları tahlil eden köşe yazıları dönemin revaçta günlük gazetelerinden Finansal Forum’da her hafta sonu yayınlandı. Genç yaşına rağmen deneyimlediğim buhranlar, okyanustaki dev fırtınalarda “gemide neler oluyor, neleri yapmak doğrudur, nelerden sakınmak gerekir?” ve hepsinden öte ‘insan’ ve ‘davranış’ ilişkisine dair gözlemleri üzerine düşünmesine vesile oldu. Ahmet Hakan Yüksel’in profesyonel iş hayatında yaşadıklarının örgütsel davranış alt yapısı ile birleşmesi akademisyen olmaya karar vermesinde etkili olmuştur.

Feyziye Mektepleri Vakfı (1885) bünyesindeki Işık Üniversitesi’nde Çağdaş İşletme Yönetimi Doktora programını bitirip, askerlik hizmetini de tamamladıktan sonra aynı üniversitenin İşletme Bölümü’nde akademisyen olarak, halen sürmekte olan, görevine başladı. Yönetim ve örgütsel davranış alanlarındaki başlıkları felsefe (process philosophy), psikanaliz, duygusal zeka ve kompleksite (nonlinear systems) düşüncesi gibi konularla bağlantılı, çok disiplinli bir bakış açısı ile ele alıp idrak etmeye gayret ettiği bitmeyecek bir yolculuk da böylece başlamış oldu.

Lisans, yüksek lisans ve Doktora seviyesinde üstlendiği Örgütsel Davranış, Duygusal Zeka, Çatışma Yönetimi ve Müzakere, Liderlik, Motivasyon ve Yönetim Kuramı gibi derslerin yanı sıra özel sektörde Philip Morris, Abbot, Ünlü&Co.’da yöneticilere yönelik seminer, eğitimler ve ‘Management Trainee’ mentorluğu faaliyetlerini yürüttü.

https://ahmethakanyuksel.academia.edu

linkedin.com/in/think-with-ahmet-hakan-yüksel-66171a24

Back to Top